Ziua Anuței și bucuria de a fi împreună





Anuța a împlinit doi ani și noi ne-am pregătit casa și sufletul de sărbătoare. 

Și am sărbătorit cu:

Tort bebelușesc cu fulgi de ovăz, banane, gutuie la aburi cu scorțisoară, brânzică ricotta, cremă de brânză și nuci.

Baloane, joc de lumini și muzică de dans.

Un cadou simpatic: un set de ceai cu ceșcuțe, farfurioare și ceainic. 



 

Ingredientul magic: multă voie-bună.

O zi specială dintr-un șir de zile senine. Așa cum frumusețea este în ochii privitorului, tot așa fiecare zi este un prilej de sărbătoare și zorii ei ascund în geana de lumină o promisiune de fericire. Să celebrăm, așadar, bucuriile vieții și pe cei dragi din jurul nostru - azi, mâine și în fiecare zi  🤗



Rețetă mini-tort bebelușesc:

Iată un desert ușor de preparat și care combină armonios savoarea gutuii, finețea cremei de brânză și nucile crocante. 




Se formează un aluat din fulgi de ovăz măcinați, banane și făină. Se pune o foaie de copt în formă (eu am folosit o olicioară) și se unge cu ulei de cocos. Aluatul se așează în formă și se întinde uniform, în strat de un deget, cu marginile ușor înălțate. Se introduce la copt în cuptorul preîncălzit. 


Se fierb la aburi bucățile de gutuie, se scurg și se pun la rece, presărate cu scorțisoară. Se amestecă brânza ricotta cu crema de brânză (Philadelphia) și se încorporează bucațile de gutuie. Se asamblează și se ornează după gust cu nucă măcinată,  scorțisoară,  praf de roșcove.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Revenirea la serviciu - cu Anuța la 1 an și 11 luni

Prima zi de școală - Lorelai

Grădinița cu flori și cu multe culori