Odiseea diversificării cu Anuța de la 6 luni la 1 an

PRIMA LUNĂ 

Ne-am înarmat cu castronel, bavetă, lingurițe și răbdare și am purces voioși la... diversificare.

Prima masă solidă, mai bine zis, semilichidă a fost de piure de morcovi. Am ținut-o pe bebelina Anuța în brațe și surioara Lorelai a mâncat în fața ei ca să-i dea un bun exemplu. Noroc că pregătisem mai multă supică pentru că Anuța a reușit să răstoarne un castronel. 

Au urmat alte rădăcinoase, cartof dulce, ardei gras, fasole păstăi și dovlecel, precum și brânzică de casă. De asemenea, avocado și primele fructe combinate cu legume: măr/pară cu morcov. 






A DOUA LUNĂ

Am introdus micul dejun.

Banane, alte fructe, fulgi de ovăz, cărniță, iaurt de capră și de vacă. Asezonam piureurile de legume cu mărar și pătrunjel. 

Fructul preferat: mango. 

Primele bucăți: buchețele de broccoli la abur.


Exemple de meniuri:

MD: Mango, iaurt cu ovăz și avocado cu lămâie

Prânz: Piure de cartofi dulci cu cărniță, iaurt, pătrunjel și un strop de ulei de rapiță


#AnaMaria, 7🌜






MD: Măr și caisă la aburi cu avocado și iaurt (caisa are un gust minunat și se însoțește de minune cu mărul)

Prânz: Morcov și dovlecel zuchini la aburi, branzică de casă, iaurt, pătrunjel proaspăt și un strop de ulei de rapiță

Bonus: 2 lingurițe numai bune de ronțăit

#AnaMaria, 7🌜





Tragem uneori mâța de coadă, dar nu în bucătărie.

MD: Măr și pară la aburi cu iaurt (miam)
Prânz: Piure de cartofi dulci cu fasole păstăi, brânzică de casă, un strop de ulei de rapiță, iaurt și pătrunjel.

#AnaMaria, 7🌜





De sezon: Avocado cu corcodușe coapte (fierte la aburi) și iaurt (alternativ: branzică de casă)

#AnaMaria, 7 🌜




A TREIA LUNĂ

Am introdus cina din cereale / pseudocereale, legume și pește.

Mazăre, linte, bulgur, quinoa, mămăliguță, ou în preparate, orez, pește doradă, păstrăv și somon.

Pentru un plus de gust: salvie, oregano, cimbru, busuioc și tumeric.

I-am oferit bebelinei alimente adecvate vârstei și sănătoase, pe care aș dori să le consume și mai târziu.

Exemple de meniuri:

MD: Iaurt cu biscuiți bebelușești
Prânz: Buchețele de broccoli și bucăți de morcov cu sos de iaurt și gălbenuș
Cina: Piure de ardei gras și cartof dulce cu amaranth și iaurt



MD: Piure de pepene galben cu fulgi de ovăz
Prânz: Roșii la aburi cu paste stelline, brânzică de casă și busuioc
Cina: Păstrăv, quinoa și piure de morcov
A PATRA LUNĂ

Am fost la mare în primul concediu împreună. Am avut la noi borcănașe cu legume, sterilizate prin fierbere. 






A CINCEA ȘI A ŞASEA LUNĂ

Anuța mănâncă aproape tot ce mâncăm și noi, dar fără zahăr și sare. 

Atât cât dorește, atât cât poftește. 

Cu lingurița, cu mânuța și cu un pic de ajutor 
ca să aibă mai mult spor. 

*******************************************

Este bucuria mea să pregătesc 
mâncare sănătoasă și gustoasă 
pentru întreaga familie. 



🍇🍈🍐🍊🍋🍌🍍🥭🍎🍏🥥🍑🍒🍓🫐🥝


REȚETE DE BISCUIȚI - de la 8 luni


Fursecuri bebelușesti din fulgi de ovăz, mango și afine - delicioase!




Sau alte fructe: se mărunțesc fulgii de ovăz, se blendează pulpa fructelor (banane, caise, piersici, nectarine), se mixează astfel încât să se obțină o compoziție fermă, nu prea umedă; se coc în cuptorul preîncălzit.l



Biscuiții 100 (rețetă adaptată): din 100 g unt, 120 g brânza de vaci, 120-140 g făină - se amestecă și se lasă câteva ore la rece. Se întinde foaia, se unge cu gălbenuș de ou, se presară cu susan, chimen sau cașcaval ras, se decupează formele și se coc în cuptorul preîncălzit.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Revenirea la serviciu - cu Anuța la 1 an și 11 luni

Prima zi de școală - Lorelai

Grădinița cu flori și cu multe culori